Мезотерапија против опаѓање на коса

Мезотерапија против опаѓање на коса се користи само во оние случаи на алопеција каде сеуште постојат влакнени фоликули. Кај жени во менопауза се намалува опаѓањето кое е резултат на хормонален дефицит. Во оние случаи, кај помлади пациенти каде што нема значително опаѓање, мезотерапијата го подобрува квалитетот на сувата и оштетена коса.

Со инјектирање на соодветните медикаменти и витамини се постигнува локална дилатација на крвните садови на скалпот, со што се зголемува протокот на крв. Се подобрува оксигенацијата и исхраната на влакнените фоликули со што се стимулира растот на нови квалитетни влакна.

  

СЛЕДЕТЕ НЕ:

МЕДИА