Отстранување на капилари.

IPL апаратот делува на капилари со дијаметар 3-4 мм, а најголем ефект се постигнува кај spider вени и испукани капилари познати како телеангиектазии.

      

Светлината која се ослободува од IPL апаратот се абсорбира од хемоглобинот во крвниот сад и предизвикува коагулација при што испуканите капилари се уништуваат.

Третманот е краткотраен, а резултатите се забележуваат 2-6 недели после првиот третман. За целосно исчезнување на капиларите потребни се неколку третмани кои се прават на 3 недели.

СЛЕДЕТЕ НЕ:

МЕДИА